Mainos
Mainos

Kohu Facebookin ympärillä vaikuttaa jo pankkien sijoituksiin – Nordea kielsi rahastojaan ostamasta Facebookin osakkeita

Facebookin ympärillä vellova kohu on laskenut yhtiön osakekurssia jo yli kymmenellä prosentilla. Skandaali on saanut aikaan liikehdintää myös Facebookiin sijoittaneiden pankkien suunnalla. 

Pankkikonserni Nordea kertoi eilen kieltävänsä sijoitusrahastojaan ostamasta Facebookin osakkeita. Kielto on voimassa ainakin kolme kuukautta. Nordean rahastojohtaja Hanna Porkan mukaan kiellon syynä on kymmenien miljoonien käyttäjätietojen päätyminen vääriin käsiin.

– Viime päivien uutisoinnin valossa koemme, että Facebookilla on esimerkiksi vakavia puutteita tietosuojahallinnassa ja tämän seurauksena vastuullisuuskriteerit eivät täyty meidän tähtirahastojen osalta.  

Facebook tarkkailussa myös Osuuspankissa

Osuuspankin vastuullisen sijoittamisen johtajan Mika Leskisen mukaan tilannetta seurataan myös Osuuspankissa.

– Meidän normaalirahastojamme koskee kattava vastuullisen sijoittamisen prosessi, ja siellä rahastoissa Facebookia on jonkin verran. Me katsomme rauhassa miten asia kehittyy ja mitkä ovat yhtiön toimenpiteet tässä tilanteessa. Nyt sieltä on alkanut tulla jo huojentavaa viestiä, että toimenpiteisiin on ryhdytty.

Leskinen painottaa, että osuuspankin kestävän kehityksen rahastoissa ei ole Facebookin osakkeita.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot