Mainos
Mainos

Kokonaistuotannon kasvu vauhdittui

Kokonaistuotannon kasvu on vauhdittunut. Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden maaliskuussa tuotanto oli kahdeksan prosenttia suurempi kuin viime vuonna vastaavana aikana. Vastaava lisäys oli helmikuussa 5,9 prosenttia.

Maaliskuussa tuotanto lisääntyi Tilastokeskuksen mukaan kaikilla toimialoilla. Viennin ohella kasvua piti yllä vilkas kotimainen kysyntä. Autokauppa kasvoi nopeasti, yli 30 prosenttia. Rakentaminen puolestaan lisääntyi 20 prosenttia.

Kaupan tuotanto lisääntyi 11,5 prosenttia ja liikenteen tuotanto 11 prosenttia.Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto lisääntyi 9,5 prosenttia ja maa- ja metsätalouden tuotanto 9,3 prosenttia. Muut palvelut ja julkinen toiminta kasvoivat 1,7 prosenttia.

Luvut ovat peräisin Tilastokeskuksen laskemasta kokonaistuotannon kuukausikuvaajasta. Se perustuu yhteentoista kuukausisarjaan talouden eri aloilta. Sarjat lasketaan painottaen yhteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme