Mainos
Mainos

Kokonaistuotanto kasvoi edelleen heinäkuussa

Kokonaistuotannon määrä kasvoi 0,2 prosenttia heinäkuussa kesäkuuhun verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan tuotannon määrä on nyt kasvanut neljänä peräkkäisenä kuukautena.

Vuoden 2002 heinäkuusta kokonaistuotanto kasvoi 1,5 prosenttia viime heinäkuussa. Kasvua oli teollisuudessa, kaupassa, liikenteessä ja muilla palvelutoimialoilla, Alkutuotannon määrä oli yhtä suuri kuin edellisvuoden heinäkuussa. Rakentaminen sen sijaan supistui vajaan prosentin.

Kaupan myynti kasvoi vajaat 7 prosenttia vuoden 2002 heinäkuusta. Autokauppa vilkastui peräti 22 prosenttia. Vähittäiskauppa lisääntyi reilut 6 prosenttia ja tukkukauppa yli 2 prosenttia. Teollisuustuotanto kasvoi 2,1 prosenttia. Metalliteollisuus laski prosentin, vaikka elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistus lisääntyi lähes 4 prosenttia.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi 2 prosenttia. Alkutuotannon määrä oli yhtä suuri kuin vuoden 2002 heinäkuussa. Lihantuotanto kasvoi 2 prosenttia, mutta maidontuotanto väheni 3 prosenttia. Hakkuut lisääntyivät prosentin. Liikenne vilkastui alle prosentin.

Muiden palvelutoimialojen tuotanto oli aavistuksen edellisvuotta suurempi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme