Mainos
Mainos

Kokonaistuotanto kasvussa

Kokonaistuotanto oli toukokuussa 0,9 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kaupan, liikenteen ja muiden palveluiden tuotanto lisääntyi. Maa- ja metsätalouden tuotanto sekä eollisuustuotanto pysyivät toukokuussa edellisvuotisella tasolla, mutta rakentaminen väheni vajaat kaksi prosenttia viimevuotisesta, kertoo Tilastokeskus.

Kaupan myyntimäärät olivat toukokuussa neljä prosenttia viime vuoden toukokuun määriä suurempia. Erityisen voimakkaasti kasvoi autokauppa, joka lisääntyi 11 prosenttia. Liikenteen ja muiden palveluiden tuotantomäärät kasvoivat noin prosentin verran viimevuotisesta.

Teollisuuden piirissä sähköteknisten tuotteiden tuotanto oli toukokuussa kuusi prosenttia edellisvuotista suurempaa. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto sen sijaan kasvoi vain prosentin. Lämpimien säiden vuoksi energiantuotanto väheni toukokuussa 14 prosenttia edellisvuotisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme