Mainos
Mainos

Kolme suomalaisviejää itärajan tullikokeiluun

Venäläiset tulliviranomaiset hyväksyivät kolme suomalaista vientiyritystä maitten välisen uuden tullisopimuksen kokeiluvaiheeseen, joka alkaa Vaalimaalla ja Torfjanovkassa syys-lokakuussa. TEDIM-tulliselvitysjärjestelmän kokeilu helpottaa Lehtikannan, Stockmannin ja Valion tavarakuljetuksia Pietariin.

Yhteisen järjestelmän käyttöönoton vaikuttimena on lähentää venäläistä tullipassitusjärjestelmää EU:n ja Eftan sekä Puolan, Tshekin, Slovakian ja Unkarin alueella käytettävään SAD-Transit-passitusjärjestelmään, jota TEDIM soveltaa.

-Tässä järjestelmässä tullimuodollisuudet rajalla on yksinkertaistettu ja kuljetusyhtiö vastaa kuljettamansa tavaran veroista. Rekka-auton sinettejä ei avata rajalla, kuten nyt tapahtuu Torfjanovkassa, vaan vasta määränpään tullissa, tullineuvos Leo Nissinen sanoo.

TEDIM tuo Venäjän tulliin yleiseurooppalaiset tulliselvityslomakkeet ja yhtenäisen atk-järjestelmän Suomen tullin kanssa. Järjestelmää käyttävät suomalaisviejät vapautuvat tulliveron etukäteismaksusta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme