Mainos
Mainos

Komi varoitti deflaatiosta

OKOn pääjohtajan Pauli Komin mielestä talouspolitiikassa ei suhtauduta riittävän vakavasti deflaatiouhkaan eli hintojen mahdolliseen laskuun.

Komi vaatikin maanantaina pankkiryhmän tapaamisessa Lohjalla, että talous- ja rahapolitiikassa on paneuduttava ennakoivaan deflaation torjuntaan ennen kuin on liian myöhäistä. Keinoiksi hän esitti muun muassa veronkevennyksiä. Niillä voitaisiin osaltaan lisätä kansalaisten ja yritysten luottamusta tulevaisuuteen.

Komin mukaan hintojen lasku voi viedä talouden vaikeasti korjattavaan kierteeseen. Hän selvitti, että epävarmuus tulevaisuudesta ja odotukset halvemmasta huomisesta siirtäisivät hankintoja ja investointeja tuonnemmaksi. Kun kysyntä vähenisi, myös tuotanto ja tulot laskisivat, mutta työttömyys vain pahenisi, hän mainitsi.

Komi lisäsi hintojen laskun nostavan myös reaalikorkoja, mikä vaikeuttaisi velallisten asemaa entisestään. Komin mielestä uhkakuvan toteutuminen merkitsisi todellista tappiota koko kansantaloudelle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme