Mainos
Mainos

Kone kohensi taas näkymiään – vahva veto jatkuu Aasiassa

Hissi- ja liukuporrasvalmistaja Koneen vahva veto jatkuu edelleen. Yhtiö nostaa hieman näkymiään tälle vuodelle, koska saatujen tilausten määrä ja liikevaihto ovat kasvaneet odotettua paremmin Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Koneen liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 1,54 miljardiin euroon, mikä on jopa viidenneksen enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Saatujen tilausten määrä kasvoi 23 prosenttia vertailukaudesta.

Tulos ennen veroja laski kuitenkin huhti-kesäkuussa 11 prosenttia 176 miljoonaan euroon.

Hyvistä näkymistä kertoo, että Kone rukkasi myös alkuvuonna ylöspäin arviotaan koko vuoden kehityksestä. Nyt koko vuoden liikevaihdon arvioidaan kasvavan enimmillään 17 prosenttia viime vuodesta.

Vahvasta kasvusta huolimatta Kone kertoo suunnittelevansa maailmanlaajuisesti 550 työntekijän vähennyksiä seuraavan puolentoista vuoden aikana. Vähennykset eivät koske Suomea. Kaikkiaan Kone työllistää tällä hetkellä noin 38000 henkilöä.

Toimitusjohtaja Matti Alahuhta sanoo tulostiedotteessa, että globaalin talouden epävarmuus on noussut selvästi viime kuukausien aikana.

– Meidän täytyy valmistautua entistä haastavampiin markkinatilanteisiin, hän toteaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme