Mainos
Mainos

Kone satoja miljoonia voitolle – vaikka Kiinassa sakkaakin

Hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen vahva tuloskunto jatkuu huolimatta Kiinan tilausten vähenemisestä. Yhtiön toimitusjohtajan Henrik Ehrnroothin mukaan Kiinan tilausten voimakasta laskua kompensoi suurelta osin hyvä kehitys kaikilla muilla alueilla.

– Viimeisen vuosineljänneksen aikana markkinatrendit pysyivät vaihtelevina. Kiinan uusien laitteiden markkina oli edelleen haastava. Rahamääräisesti laskettuna markkina laski selvästi johtuen tiukasta hintakilpailusta sekä asiakkaiden preferenssien muutoksesta edelleen kohti alhaisemman hintaluokan tuotteita, Ehrnrooth sanoo yhtiön pörssitiedotteessa.

Koneen liikevoitto oli loka-joulukuussa reilut 392 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli vajaat 379 miljoonaa euroa. Kone on ollut viime vuosien kestomenestyjä ja yltänyt huipputuloksiin vuosi toisensa perään.

Ehrnrooth sanoo Kiinan uusien laitteiden markkinan laskeneen jo kaksi vuotta. Yhtiö uskoo sen laskevan edelleen ja kilpailun pysyvän tiukkana myös tänä vuonna. Kaikkialla muualla markkinan odotetaan yhä kasvavan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme