Mainos
Mainos

Konecranes sopi kiistansa Baanin kanssa

Nostureita valmistava Konecranes on sopinut tietotekniikkakiistansa alun perin hollantilaisen Baanin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkisteta, mutta Konecranes kuittaa osan saatavistaan taseestaan ja tämä heikentää kertaluontoisesti tulosta verojen jälkeen 5,5 miljoonalla eurolla.

Konecranesin konsernijohtaja Stig Gustavson kertoi, että yhteistyö uudelle omistajalle siirtyneen Baanin kanssa jatkuu ja yhteistyön edellytykset tehdyn sopimuksen jälkeen ovat hyvät. Baanin omistajat ovat nyt amerikkalaisia.
Baanin tehtävänä oli laatia yhtiölle kokonaisvaltainen ohjaussysteemi, jota erityisesti huolto olisi voinut käyttää hyväksi kaikkialla maailmassa. Vuonna 1998 alkanut hanke meni kuitenkin pahasti kiville ja hanke keskeytettiin. Gustavsonin mukaan yhtiöllä oli kaikkiaan saatavia tietotekniikkatoimittajalta 14 miljoonan arvosta. Siitä pieni osa kirjataan kuluiksi eikä sillä ole kassavaikutusta. -Tämä säästää kuluja, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme