Mainos
Mainos

Koneen johtajien pörssisrikosepäily kaatui

Miehiä epäiltiin törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Rikoksesta ei kuitenkaan löydetty syyteharkinnassa näyttöä.

Valtionsyyttäjä on päättänyt, että hissiyhtiö Koneen pääjohtajaa Antti Herliniä ja hallituksen sihteeriä Tapio Hakakaria vastaan ei nosteita syytettä Partekin osakkeiden hankinnasta.

Miehiä epäiltiin törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Rikoksesta ei kuitenkaan löydetty syyteharkinnassa näyttöä. Tapahtumat ajoittuivat vuosiin 2001-2002.

Herlin ja Hakakari edustivat tuolloin Koneen lisäksi yhtiön lähipiiriin kuuluvaa sijoitusyhtiö Security Tradingiä, joka osti Partekin osakkeita ja myi Koneen osakkeita. Poliisi epäili, että Herlin ja Harakari suunnittelivat samaan aikaan Partekin hankintaa Koneelle. Kone teki Partekista julkisen ostotarjouksen toukokuun puolivälissä 2002.

Kun ostotarjous julkaistiin, Partekin osakkeen arvo nousi ja Koneen laski. Valtionsyyttäjä katsoi, että Koneella saattoi olla hanke ostaa Partekia. Esitutkinnassa paljastui myös päinvastaisia seikkoja. Molemmat vaihtoehdot ovat näin mahdollisia eivätkä syytteen nostamisen edellytykset täyty.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 02.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme