Mainos
Mainos

Koneen vauhti jatkuu, kurssi vahvistui – osinkoa odotuksia enemmän

Hissi- ja liukuporrasyhtiö Kone liikevaihto ja tilaukset kasvoivat vuoden viimeisellä neljänneksellä.

– Vuoden viimeinen neljänneksemme oli vahva, sanoo toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth.

Liikevaihto oli 2 562 miljoonaa euroa. Se kasvoi 18,3 prosenttia historiallisin valuutoin ja 10,8 prosenttia vertailukelpoisin valuutoin.

– Kaiken kaikkiaan vahvistimme jälleen kilpailukykyämme ja kannattava kasvumme jatkui, mikä näkyi saatujen tilausten hyvässä kehityksessä, vahvassa tuloksessa ja erittäin vahvassa rahavirrassa, toteaa Ehrnrooth.

Saadut tilaukset kasvoivat 14,3 prosenttia historiallisin ja 7,0 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein.

Koneen neljännen neljänneksen liikevoitto oli 379 miljoonaa euroa ja suhteellinen liikevoitto parani 14,8 prosenttiin liikevaihdosta.

Koneen kurssi vahvistui 2,5 prosenttia heti tulosjulkistuksen jälkeen. 

Kone nostaa osinkoaan

Koneen hallitus esittää yhtiökokoukselle, että yhtiö jakaisi osinkoa 1,40 euroa osaketta kohden. Viime keväänä osinkoa jaettiin 1,20 euroa ja Kauppalehden mukaan anlyytikot odottivat osingon nousevan nyt 1,35 euroon.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot