Mainos

Konkurssia haetaan yhä harvemmin

Yritysten konkurssit ovat vähentyneet alkuvuoden aikana neljällä prosentilla. Eniten konkurssit vähenivät maa-, metsä- ja kalataloudessa, jossa ne lähes puolittuivat edellisvuotisesta.

Mm. metsätalouden konkurssit ovat vähentyneet

Vuoden alkupuoliskolla pantiin vireille kaikkiaan 1 526 konkurssia. Rakentamisessa konkurssit vähenivät 9 prosenttia ja majoitus- ja ravitsemistoiminnassa 8 prosenttia viimevuotisesta. Kaupan alalla määrä pysyi tammi-kesäkuussa samalla tasolla kuin viime vuonna.

Sitävastoin konkurssit lisääntyivät teollisuudessa ja tieliikenteen avarankuljetuksissa. Vireille pantujen konkurssien määrä on tieliikenteen tavarankuljetuksissa lähes samalla tasolla kuin 1990-luvun alun lamavuosina.

Useimmilla muilla toimialoilla konkurssit ovat vähentyneet alle puoleen laman huippuvuosista. Konkurssien takia uhanalaiseksi joutui alkuvuonna kaikkiaan 6 200 työpaikkaa, mikä on yli 30 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Yrityssaneeraukset lisääntyivät

Yrityssaneeraukset ovat sen sijaan lisääntymässä. Alkuvuonna pantiin vireille 142 yrityssaneerausta, mikä on 55 enemmän kuin vuotta aiemmin. Yrityssaneerauksien määrä lisääntyi maa-, metsä- ja kalataloutta lukuun ottamatta kaikilla päätoimialoilla.

Käräjäoikeuksiin jätettiin tammi-kesäkuussa 1 769 yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemusta, mikä on noin 300 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemuksia on vuoden 1993 lain voimaantulon jälkeen tehty kaikkiaan 65 006.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastosta. Tilastokeskuksen konkurssitilasto perustuu käräjäoikeuksien ilmoituksiin vireille tulleista konkursseista, yrityssaneerauksista ja yksityishenkilöiden velkajärjestelyistä.
(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot