Mainos
Mainos

Konkurssien määrä kaksinkertaistui

Konkurssien määrä kaksinkertaistui tammikuussa, kertoo Tilastokeskus. Tammikuussa laitettiin vireille 288 konkurssia, mikä on 148 konkurssia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 367, mikä on 710 henkilöä enemmän kuin edellisvuonna. 

Konkurssien määrä kasvoi kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit kasvoivat informaatio- ja viestintäpalveluissa, rahoitus- ja vakuutustoiminnassa, kiinteistöalan toiminnassa, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan aloilla, hallinto- ja tukipalveluissa, koulutuspalveluissa, terveys- ja sosiaalipalveluissa sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnassa.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai henkilöitä. Konkurssin vireille tulo ei läheskään aina merkitse varsinaiseen konkurssiin menemistä. Varsinainen konkurssi vaatii oikeudenkäyntiä ja sen eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot