Mainos
Mainos

Kööpenhaminan Energia Vattenfallille?

Börsen-lehden mukaan neuvotteluissa hiotaan enää vain teknisiä yksityiskohtia ja sopimus allekirjoitettaneen ensi viikolla.

Ruotsalainen energiayhtiö Vattenfall on ostamassa Kööpenhaminan kaupungin Köbenhavns Energi -yhtiön kahdella miljardilla kruunulla, kirjoittaa talouslehti Börsen tänään.

Neuvotteluissa hiotaan enää vain teknisiä yksityiskohtia ja sopimus allekirjoitettaneen ensi viikolla, vahvistetaan useista energia-alan lähteistä. Kööpenhamina on tehnyt kauppaa yhtiöstään Vattenfallin lisäksi myös ruotsalaisen Sydkraftin ja suomalaisen Fortumin kanssa. Mukana kuvioissa on ollut myös tanskalainen Elsam ja valtiollinen energiayhtiö Dong.

Mahdollisuus ostaa Kööpenhaminan kaupungin energiayhtiö antaa Vattenfallille tilaisuuden samalla korottaa tarjoustaan myös Elsamista. Tämä voisi vaikeuttaa Elsamin ja Dongin mahdollista yhdistämistä. Vattenfall jätti joulukuussa tarjouksen, jossa se haluaa ostaa 13 prosentin osuuden Elsamista. Ostotarjous suunnattiin kaikille muille osakkeenomistajille paitsi Dongille, jolla on 24 prosentin osuus Elsamista.

(MTV3-STT-TT-RTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme