Mainos
Mainos

Korjausrakentamisen energia-avustukset jakoon

Taloyhtiöt voivat hakea korjausrakentamiseen tarkoitettua energia-avustusta tästä päivästä alkaen. Rahaa on jaossa enintään 37 miljoonaa euroa, ja se on tarkoitettu ympärivuotisesti asuttujen rakennusten korjauksiin.

Ympäristöministeriöstä ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksesta kerrotaan, että tarkoitus on kohentaa rakennusten energiatehokkuutta, vähentää haitallisia päästöjä ja edistää uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa.

Avustusta voi saada esimerkiksi rakennuksen ulkovaipan tai putkistojen korjaukseen. Samoin avustetaan ilmanvaihto- tai lämmitysjärjestelmiä sekä uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa.

Energia-avustukset on tarkoitettu taloyhtiöille ja muille yhteisölle. Korjauskustannusten pitää olla vähintään 5000 euroa. Avustuksen määrä on 15 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista, ellei sitä erityisistä syistä myönnetä pienempänä.

Avustuksia voi hakea siitä kunnasta, jossa korjattava rakennus sijaitsee.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme