Mainos
Mainos

Korkein oikeus hyväksyi Soneran ja LSP:n yrityskaupan

Soneran ja Loimaan Seudun Puhelimen yrityskauppa on hyväksytty ehdollisena. Korkein hallinto-oikeus kumosi kilpailuneuvoston päätöksen kieltää kauppa.

Korkein hallinto-oikeus KHO on kumonnut kilpailuneuvoston ratkaisun, jolla neuvosto kielsi Soneran ja Loimaan Seudun Puhelimen LSP:n yrityskaupan.

Voimaan jää siis Kilpailuviraston aiempi päätös, jolla kauppa hyväksyttiin ehdollisena.

Kilpailuviraston ratkaisusta olivat valittaneet kilpailuneuvostolle kilpailevat puhelinyhtiöt Lännen Puhelin, Salon Seudun Puhelin, Suomen 2G ja DNA Finland. KHO:n mielestä niillä ei kuitenkaan ollut lain mukaan oikeutta vaatia yrityskaupan kieltämistä.

Kilpailuneuvoston päätöksestä olivat valittaneet KHO:lle sekä Sonera että Kilpailuvirasto, joka halusi erityisesti juuri periaatteellista linjausta siitä, onko muilla kuin kaupan osapuolilla oikeus valittaa sen ratkaisuista.

Kiista koski kauppaa, jolla Sonera reilu vuosi hankki suunnatulla osakeannilla vajaat 17 prosenttia LSP:n osakkeista. Kaupan myötä Soneran omistus LSP:ssä nousi noin 24 prosenttiin eli se sai käytännössä tosiasiallisen määräysvallan yhtiössä, jonka muu omistus on hyvin hajautunutta. Samalla Soneran leiriin siirtyi myös Turun Puhelin, josta LSP oli aiemmin hankkinut määräysvallan. Jo Turun Puhelimen omistuksesta oli aiemmin käyty ankara taistelu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme