Mainos
Mainos

Korkein oikeus myönsi valitusluvan 25:lle Nordean asiakkaalle

Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt eräille Nordea-pankin asiakkaille valitusluvan lainojen korkomarginaalien korottamista koskevassa asiassa.   

Kyse on siitä, oliko pankilla vuonna 2009 oikeus korottaa kuntien ja kunta-alalla toimivien yhteisöjen ja säätiöiden lainoista perittäviä marginaaleja. Käräjäoikeus ja hovioikeus katsoivat, että marginaalien korottamiselle oli ollut perusteet.   

Valituslupaa hakeneiden joukossa ovat muiden muassa Jyväskylän kaupunki, Tampereen Vuokratalosäätiö, Itä-Uudenmaan Jätehuolto ja Inarin kunta. Valituslupaa haki kaikkiaan 25 eri tahoa, joille kaikille myönnettiin valituslupa.  

Helmikuun lopulla korkein oikeus antoi ratkaisun, jonka mukaan Svenska Handelsbanken ei saanut nostaa lainojen korkomarginaalia yksipuolisella ilmoituksella.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot