Mainos
Mainos

Koromalle syyte sisäpiirikaupoista

TT:n toimitusjohtaja Johannes Koroma saa syytteen sisäpiiritiedon väärinkäytöstä Talentum-kaupoissa vuonna 1999.

TT:n toimitusjohtaja Johannes Koroma saa syytteen sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Koroma osti vuonna -99 mediakonserni Talentumin osakkeita hallituksen jäsenenä ennen kuin yhteisyrityshanke Soneran kanssa julkistettiin.

Ostamansa osakkeet Koroma myi vuoden lopulla, kun Talentumin kurssi oli noussut lähes puolella. Myös hallituksen jäsen Jukka Ant-Wuorinen hankki osakkeita itselleen. Ant-Wuorisen osalta ei syytettä nosteta.

Koroma kiistää syyllistyneensä sisäpiiritiedon hyödyntämiseen. Teollisuuden ja työnantajain TT:n hallitus ja työvaliokunta ottavat kantaa toimitusjohtaja Koroman osakekauppoja koskevan syytteeseen huomenna.

Talentumille ei syytettä

Talentumin vuonna 1999 toteuttama yhtiön omien osakkeiden hankinta ei johda syytetoimiin. Talentum hankki vuonna 1999 yhteensä 200 000 omaa osakettaan ennen kuin yhteisyrityshanke Soneran kanssa julkistettiin vuonna 1999. Asia on ollut valtakunnansyyttäjän virastossa tutkittavana mahdollisen sisäpiiritiedon väärinkäytön vuoksi.


(Talousuutiset 15.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme