Mainos
Mainos

Koronlasku sai velalliset liikkeelle

Nopea korkojenlasku on ajanut asuntovelalliset pankkeihin neuvottelemaan koronalennuksista. Pankeissa kuitenkin toppuutellaan ruuhkia, sillä korkojen uskotaan vielä laskevan joulun jälkeen.

- Ainahan kannattaa minun mielestäni neuvotella. Tottakai se on tärkeä asia, jos on paljon asuntovelkaa, niin uppoaahan niihin korkoihin pirusti rahaa, tokaisee asuntovelallinen Björn Almen Kokkolasta.

Suurin osa asuntolainoista on sidottu vuoden euriboriin, joten nopea koronlasku ei vielä näy. Sen sijaan lyhyiden euriborien viitekorko on pudonnut jo alle kolmen prosentin.

- Tällä hetkellä lyhyemmät korot kiinnostaa, koska ne on tullut nopeasti alas, kertoo konttorinjohtaja Thomas Lempiälä Kokkolan Nordeasta.

Korkoshoppailulla voi saada tavalliseenkin lainaan jopa tuhannen euron vuosiedun, ellei pankin toimitusmaksu nouse 100-200 euroa suuremmaksi. Pankeissa suositellaan kuitenkin edelleen pitkien lainojen sitomista pitkiin viitekorkoihin.

- Asiakkaan talouden suunnittelu vaikeutuu huomattavasti, jos asuntolainakorko sidotaan lyhyisiin korkoihin, joiden vaihtelu voi olla erittäinkin suuri lyhyenkin aikavälin sisällä, sanoo pankinjohtaja Kimmo Peuranto Kokkolab Osuuspankista.

Ennusteiden mukaan korot laskevat vielä alkuvuodesta. Kun asuntolainaa saa jo nyt alle neljän prosentin korolla, suurimmat laina- ja korkojärjestelyt kannattanee siirtää joulun yli.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme