Mainos
Mainos

Korot putoavat luottoluokituksen laskusta huolimatta

Luottoluokittaja Standard & Poor'sin päätös lokakuussa laskea Suomen luottoluokitusta ei ole johtanut valtionlainojen korkojen nousuun.

Suomen valtion 10 vuoden lainojen korot ovat jatkaneet laskuaan jälkimarkkinoilla, vaikka parhaan AAA-luokituksen menetyksen pelättiin aiheuttavan epäluottamusta ja nostavan Suomen lainanhoitokustannuksia.

Korot painuivat päivällä 0,74 prosentin tasolle luokituksen laskua edeltäneestä runsaasta 1 prosentista.

Valtiovarainministeriön finanssineuvos Arto Eno huomauttaa, että valtionlainojen korot ovat tulleet yleisemminkin alaspäin euroalueella.

- Ei voida yksiselitteisesti sanoa, että luottoluokituspäätös olisi vaikuttanut tai ettei se olisi vaikuttanut. Sitä pitäisi analysoida monisyisemmin, hän pohtii.

Myös Nordean tutkimusjohtaja Aki Kangasharju arvioi, että Suomen korot putoavat, koska korkotaso ylipäätään laskee Euroopassa. Valtionlainojen korot seuraavat Saksan korkoja.

Heikko taloustilanne ja odotukset Euroopan keskuspankin uusista elvytystoimista painavat hänen mukaansa pitkiä korkoja alaspäin.

- Oli kaikkien tiedossa, ettei luottoluokitus tule vaikuttamaan sen kummemmin, Kangasharju kertoo.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot