Mainos
Mainos

Korttinostot euromaissa halpenevat

Eurojen korttinosto toisessa EU-maassa olevasta pankkiautomaatista maksaa asiakkaalle heinäkuun alusta saman verran kuin kotimaassa. Maanantaina voimaan astuva EU:n maksusäännös koskee myös korttimaksuja.

Säännöksen mukaan korttinostosta perittävä maksu saa olla enintään sama kuin mikä asiakkaalta veloitetaan hänen omassa kotimaassaan. EU:n komissio laskee, että esimerkiksi sadan euron nostosta veloitetaan tällä haavaa keskimäärin nelisen euroa, kun vastaavasti eurojen otto kotoisesta automaatista on ilmaista tai enintään siitä peritään muutamia senttejä. Käytäntö koskee myös luotto- ja maksukorttimaksuja 12 500 euron rajaan asti. Niistä perittävän summan tulee olla sama kuin maassa, missä kortti on myönnetty.

Komission puheenjohtaja Romano Prodi sanoi Brysselissä tänään säännöksen varmistavan, että ihmisillä on taskussaan enemmän euroja kuluttamiseen liikkuvat he missä tahansa EU:n alueella. Säännökseen nivotaan vuoden kuluttua enintään 12 500 euron suuruiset tilisiirrot.

Viime vuonna sadan euron siirrosta toisen EU-maan pankkiin veloitettiin keskimäärin 24 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme