Mainos
Mainos

Koru-konserni aloittaa yt-neuvottelut

Pohjoismaiden suurin koruvalmistaja, Kalevala Koru Oy:n ja Lapponia Jewelry Oy:n muodostama Koru-konserni käynnistää yhteistoimintaneuvottelut.

Neuvottelut koskevat konsernin kaikkia toimintoja, ja henkilöstön vähentämistarpeeksi arvioidaan 35 henkilötyövuotta.

Yhtiön mukaan yt-neuvotteluiden taustalla on viimeaikainen suhdannekehitys ja yhtiön rakenneuudistus. Yhtiön tavoitteena on uudistaa yhtiön rakenteet ja toimintatavat vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita niin valmistuksessa kuin kuluttajien ostotottumusten muuttuessa.

– Pääasiallisten raaka-aineidemme kullan ja hopean maailmanmarkkinahintojen jatkuva nousu on asettanut meille selkeän kannattavuushaasteen. Toisaalta muutos volyymituotannosta yhä yksilöllisempään tarjontaan vaatii koko talossa uutta ajattelua ja perinteisten toimintatapojen uudistamista, yhtiön toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen toteaa tiedotteessa.

Koru-konsernin liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 19,6 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 183. Tulos oli tappiollinen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme