Mainos
Mainos

Kotimaisten pankkien liikevoitto laski viidenneksen

Kotimaisten pankkien liikevoitto oli kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa yhteensä 809 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 1009 miljoonaa euroa, Tilastokeskus kertoo.

Pankkien rahoituskate, eli korkotulojen ja -menojen välinen kate, pieneni kymmenyksen vuodentakaisesta. Rahoituskate oli tammi-maaliskuussa 545 miljoonaa euroa. Sekä korkotuotot että korkokulut vähenivät viime vuodesta.

Pankkien muun muassa sijoituspalveluista ja omaisuudenhoidosta perimien palvelumaksujen tuotto pysyi ennallaan vajaassa 466 miljoonassa eurossa.

Sijoituspalveluyritysten liikevoitto laski 20 miljoonaan euroon, mikä on alle puoleen vuodentakaisesta. Sijoituspalveluyritysten liikevoitto tammi-maaliskuussa 2015 oli 45 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot