Mainos
Mainos

Kotitaloudet luottavaisina talouteen

Kotiin liittyvien hankinta-aikeiden ykkösenä on kodin sisustaminen.

Kotitalouksien luottamus talouteen on Tilastokeskuksen mukaan edelleen melko vahvaa. Tänään julkistettu taloudellisia odotuksia mittaava luottamusindikaattori oli heinä-syyskuussa 12,8, mikä on lähellä pitkäaikaista keskiarvoa.

Kotitalouksien arviot oman taloudellisen tilanteen kehityksestä olivat korkeammalla kuin kolmena viime vuonna samaan aikaan. Yli puolet lähes 5000 haastatellusta piti ajankohtaa ostamiselle edullisena ja vain viidesosa epäedullisena.

-Kotiin liittyvien hankinta-aikeiden ykkösenä oli kodin sisustaminen, johon liittyviä hankintoja aikoo tehdä 45 prosenttia kotitalouksista. Viihde-elektroniikan suosio on kasvanut vauhdikkaimmin, Tilastokeskuksen tiedotteessa kerrotaan.

41 prosenttia vastaajista aikoo hankkia viihde-elektroniikkaa seuraavan puolen vuoden aikana. Monen hankintalistalla on uusi digitaalinen elektroniikka, kuten digi-tv, dvd-laite tai digitaalinen kamera.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme