Mainos
Mainos

Kovat paineet Brysselissä - euroministerit setvivät velkakriisiä

Euromaiden valtiovarainministerit kokoontuvat tänään Brysseliin etsimään ratkaisuja euroalueen velkakriisiin.

Kokoukseen kohdistuu suuret odotukset, sillä euroalueen on pelätty jopa hajoavan, jos lääkkeitä kriisiin ei pikaisesti löydetä.

Ministerit valmistelevat joulukuun alun EU-huippukokousta, jolta odotetaan merkittäviä päätöksiä velkakriisin ratkaisemiseksi.

Esillä valtiovarainministerien kokouksessa ovat muun muassa euromaiden väliaikaisen vakausrahaston vahvistaminen sekä Kreikan seuraavan lainaerän myöntäminen.

Suomea kokouksessa edustaa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.).

Urpilainen haluaa, että euromaat antaisivat Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle entistä suuremman roolin velkakriisin hoidossa. Näin myös Euroopan ulkopuoliset maat saataisiin paremmin mukaan kriisin hoitamiseen.

Kokoukseen osallistuu myös Italian tuore pääministeri Mario Monti, joka kantaa poikkeuksellisesti myös valtiovarainministerin salkkua. Urpilainen sanoi eilen toivovansa, että Monti esittelisi kokouksessa kollegoilleen keinot, joilla Italia saa taloutensa vakautettua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme