Mainos
Mainos

Kreikalta odotetaan ilmoitusta sitoutumisesta säästöihin

Kreikan hallitukselta odotetaan tänään ilmoitusta siitä, että se on valmis tekemään uuden tukipaketin ehtona olevat säästöt ja uudistukset.

Euromaat ovat painostaneet Kreikkaa ankarasti hyväksymään ehdot korostaen, että muuten tukea ei heru.

Kreikan hallitus on jo jossain määrin jatkoajalla yrittäessään päästä keskinäiseen sopuun säästöistä. Laajan hallituskoalition puolueet ovat suhtautuneet rankkoihin leikkauksiin nihkeästi huhtikuussa pidettävien vaalien lähestyessä. Leikkauslistalla on muun muassa heikennyksiä minimipalkkoihin ja lomarahoihin sekä eläkkeisiin.

Kreikalla on kiire saada uusi tukipaketti jo ensi kuussa erääntyviä velkoja varten. Euromaiden valtiovarainministereiden on määrä jo tällä viikolla päättää tuen myöntämisestä.

Alustava sopimus uudesta, 130 miljardin euron tukipaketista tehtiin EU-huippukokouksessa jo viime lokakuussa. Siihen liittyy myös päätös Kreikan velkojen leikkaamisesta vähintään puolella, mistä on käyty neuvotteluja yksityisten sijoittajien kanssa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme