Mainos
Mainos

Kreikan entinen valtiovarainministeri: Minua ei kuunneltu lainkaan lainakeskusteluissa

Kreikan entinen valtiovarainministeri Gianis Varoufakis on antanut ensimmäisen haastattelunsa viimeviikkoisen eronsa jälkeen.

Hän sanoo New Statesman -lehdelle, kuinka häntä ei kuultu lainkaan lainaneuvotteluissa.

Varoufakisin mukaan hänelle ei aina edes vastattu, kun hän yritti keskustella. Varoufakista vastassa olivat vain "tyhjät katseet".

– Esität argumentin, jota olet valmistellut niin, että se olisi varmasti johdonmukainen ja vastauksena on vain tyhjiä katseita. On ihan niin kuin et olisi sanonut mitään. Sama jos olisit laulanut Ruotsin kansallislaulua - vastaus olisi sama, Varoufakis sanoo.

Varoufakisin mukaan Kreikka-neuvotteluja hallitsee täysin Saksa ja sen valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble. Varoufakisin mukaan Schäublen ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin valta on absoluuttista ja itse euroryhmä on "lain ulkopuolella".

– Euroryhmä on kuin hyvin viritetty orkesteri ja Schäuble on kapellimestari.

Varoufakis erosi viime viikon maanantaina sen jälkeen, kun Syriza oli saanut kansalta tuen kansanäänestyksessä. Uudeksi valtiovarainministeriksi tuli Eukleides Tsakalotos.

Haastattelu on tehty viime viikolla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme