Mainos
Mainos

Kreikan vitkastelu latisti pörssejä

Pörssikehitys jäi maanantaina vaisuksi Kreikan onnistuttua jälleen venyttämään päätöksentekoaan jatkoajalle.

Kreikan piti ilmoittaa päivän aikana säästötoimista, jotka ovat ehtona seuraavalle 130 miljardin euron tukipaketille. Sovun lykkäännyttyä Euroopan suuret pörssit sulkeutuivat laimeissa lukemissa.

Myös Helsingissä yleisindeksi päätyi vaisusti 0,3 prosentin alamäkeen. Matkapuhelinvalmistaja Nokia oli vaihtokärjessä liki kahden prosentin laskussa.

Päivä oli hiljainen myös yritysuutisten osalta. Tulosjulkistuksia on tulossa vasta myöhemmin tällä viikolla. Tiistaina tuloksestaan kertovat mediakonserni Sanoma ja lääkeyhtiö Orion.

Tulosvaroituksen antanut panimoyhtiö Olvi putosi vajaan prosentin verran pakkaselle. Olvin mukaan koko konsernin liikevoitto loka-joulukuussa jää ennustetta ja edellisvuotta heikommaksi.

Tulosvaroituksen syynä on Valko-Venäjän valuutta, joka menetti nopeasti arvoaan viime vuoden aikana. Olvilla on panimoita Iisalmen ohella Valko-Venäjällä ja Baltiassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme