Mainos
Mainos

Kreikka esitteli uudet ehdotuksensa Euroopan johtajille

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on esitellyt Kreikan uudet ehdotukset Euroopan johtajille puhelimitse, kerrotaan pääministerin toimistosta.

Ehdotusten tarkoituksena on Tsiprasin mukaan saavuttaa "molempia osapuolia hyödyttävä sopimus" Kreikan velkakriisin ratkaisemiseksi.  

Tsipras esitti ehdotuksensa Saksan liittokanslerille Angela Merkelille, Ranskan presidentille Francois Hollandelle ja Euroopan komission puheenjohtajalle Jean-Claude Junckerille. Euromaat kokoontuvat huomenna hätäkokoukseen Kreikan tilanteen takia.  

Ehdotusten yksityiskohtia ei ole kerrottu julkisuuteen.  
Huomista Euroopan valtiovarainministereiden kokousta on siirretty kahdella ja puolella tunnilla eteenpäin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tämä on merkki siitä, että kumpikin osapuoli tahoillaan valmistelee pitkää kokousta, joka saattaa päättää Kreikan tulevaisuudesta osana euromaita.  

Sunnuntaina Tsipras järjesti tapaamisen, jossa hän kertoi joukkueelleen Kreikan kantojen mahdollisista muutoksista.  

Osapuolet ovat olleet tähän asti hyvin erimielisiä: Kreikka on halunnut helpotusta valtavaan velkataakkaansa, kun taas velkojat vaativat lisää uudistuksia ja uusia leikkauksia.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme