Mainos
Mainos

Kreikka-vakuuksien järjestelyihin tullut muutoksia

Suomen ja Kreikan vakuusjärjestelyyn on tullut teknisiä muutoksia viime kuukausien aikana.

Valtiovarainministeriön alivaltiosihteerin Martti Hetemäen mukaan muutoksia on tullut kaksi sen jälkeen, kun suunnitelmaa ryhdyttiin toteuttamaan käytännössä.

– Vain teknisiä yksityiskohtia, jotka ovat käytännön sanelemia, on voitu muuttaa, Hetemäki tarkentaa.

Isompi muutos koskee vakuusvarojen sijoitusperiaatetta ja siitä kerrottiin myös eduskunnalle annetussa hallituksen tiedonannossa.

Aiemman suunnitelman mukaan varat piti sijoittaa AAA-luottoluokituksen saaneiden maiden joukkovelkakirjoihin. Nyt kriteerinä on, että varat sijoitetaan järjestyksessään viiden parhaan luottoluokituksen saaneiden euromaiden lainapapereihin tai muihin "Suomen hyväksymiin arvopapereihin".

Toinen muutos on Hetemäen mukaan tullut prosessin alkuvaiheeseen. Sopimuksessa ei ole enää mainintaa siitä, että Kreikan valtio lainaisi lainapaperit kreikkalaispankeille, vaan kreikkalaispankit voivat antaa vakuusprosessiin myös hallussaan jo valmiiksi olevia velkakirjoja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme