Mainos
Mainos

Kriisirahastojen kasvattamista pohditaan jälleen

Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu aamulla pohtimaan Suomen kantaa euroalueen kriisirahastojen kasvattamiseen. Euromaat päättävät asiasta loppuviikon kokouksessaan Kööpenhaminassa.

Rahastojen kasvattamista ovat vaatineet muun muassa EU-komissio ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF. Tarkoituksena on vakuuttaa markkinat siitä, että euroalue pystyy tarvittaessa auttamaan myös suuria jäsenmaita, jos ne joutuvat ongelmiin eivätkä saa kohtuuhintaista lainaa markkinoilta.

Todennäköisimpänä vaihtoehtona on pidetty sitä, että väliaikaisen kriisirahaston annettaisiin toimia yhtä aikaa pysyvän rahaston kanssa, joka perustetaan ensi kesänä. Niiden yhteinen lainanantokapasiteetti ylittäisi silloin 700 miljardia euroa.

Eilen Financial Times -lehti kertoi, että Saksa olisi taipumassa tähän ratkaisuun. Suomi on suhtautunut rahastojen vahvistamiseen nihkeästi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme