Mainos
Mainos

Kritiikki Itämeren kaasuputkea kohtaan kovenee

Nord Streamin kaasuputki herättää kovenevaa kritiikkiä Itämeren rantavaltioissa.

MTV3:n Suomi-areenalla Porissa vieraillut Latvian presidentti Valdis Zatlers sanoo, että kaasuputki on ympäristöasia, mutta myös turvallisuuskysymys.

-Itämerellä ei ole ollut kaasuputkia toisin kuin Pohjanmerellä. On syytä keskustella, onko se turvallinen vai ei. Itämeri on ollut pitkään rauhan meri. Haluamme myös varmistaa turvallisuusnäkökohdat kaasuputken osalta, totesi presidentti Zatlers.

Suomessa kaasuputkea ei ole käsitelty yhtä tiukin äänenpainoin. Sävy oli sama myös MTV3:n Suomi-areenalla.

-Putkelle pitää löytyä, ja uskon, että on löydettävissä sijaa ja tilaa kulkea niin, että ympäristöasiat otetaan huomioon, kommentoi Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Suomessa lupakäsittely venyy ainakin pitkälle ensi vuoden lopulle. Venäläis-saksalainen Nord Stream pyrkii toimittamaan kaasua putken kautta jo vuonna 2011. Aikataulu on tiukka, sillä myös Euroopan parlamentti vaatii ympäristökysymysten perusteellista selvittämistä.

Kaasuputken valmistelutyöt ovat jo käynnissä Suomessa. Kotkaan on varastoitu ensimmäisiä putkia pinnoitusta varten.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme