Mainos
Mainos

KTM ei käsittele argentiinalaisten selvityspyyntöä Finnverasta

Argentiinalainen kansalais- ja ympäristöjärjestö katsoo Finnveran toimineen vastoin monikansallisia yrityksiä koskevia ohjeita. Asian taustalla on Botnian sellutehtaan rakentaminen Uruguayhin.

Kauppa- ja teollisuusministeriö KTM ei ota käsiteltäväkseen argentiinalaisen kansalaisjärjestön selvityspyyntöä Finnveran rahoituksesta Metsä-Botnian Uruguayn sellutehtaassa. Ministeriön mukaan valtion erityisrahoitusyhtiön ei voida katsoa olevan läntisten teollisuusmaiden järjestön OECD:n toimintaohjeiden mukainen monikansallinen yritys.

Argentiinalainen kansalais- ja ympäristöjärjestö CEDHA katsoi Finnveran toimineen vastoin monikansallisia yrityksiä koskevia ohjeita ja vaati KTM:ää puuttumaan asiaan.

Ministeriö päätti jo kesällä, että argentiinalaisten selvityspyyntö itse Botnian tehdashankkeesta käsitellään OECD:n monikansallisten yritysten toimintaohjeita soveltavassa Suomen kansallisessa elimessä Monikassa. Monika toimii KTM:n alaisuudessa. Ratkaisua lupaillaan vielä syksyn aikana.

CEDHA on arvostellut ankarasti sellutehtaan rakentamista Uruguayhin. Se pelkää Argentiinan rajalle tulevan sellutehtaan ympäristöhaittoja.

Sellutehtaan rakentaminen on edennyt aikataulussa argentiinalaisten vastustuksesta huolimatta. Sen sijaan espanjalainen Ence päätti vetäytyä alueelta. Myös se oli aikeissa rakentaa sellutehtaan lähelle Botnian Uruguayn tehdasta.

Finnvera vastaa Suomen valtion vientitakuista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme