Mainos
Mainos

KTM:lle jälleen uusi uraanihakemus

Kauppa- ja teollisuusministeriössä on jo entuudestaan käsittelyssä kymmenen uraanivaltaushakemusta. Uusimman niistä on jättänyt Namura Finland Oy.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on vastaanottanut laajoja alueita koskevan uraanivaltaushakemuksen. Hakemus koskee yhteensä 91:tä valtausaluetta eli noin 9000 hehtaaria Itä-Suomen läänissä Kontiolahden ja Enon kunnissa. Hakijana on Namura Finland Oy.

Kyseessä on tutkimusvaihetta koskeva kaivoslain mukainen lupahakemus. Ministeriön mukaan se käsittelee hakemuksen normaalisti saapumisjärjestyksessä kuten muutkin kaivoskivennäisiä koskevat valtaushakemukset.

KTM:ssä on entuudestaan käsittelyssä eri yhtiöiden lähettämänä kaikkiaan kymmenen uraanihakemusta. Tällä hetkellä Suomessa ei ole lainvoimaisia uraanin valtauslupia. KTM:n aikaisemmin tekemät kaksi myönteistä valtauslupapäätöstä ovat tuomioistuimen käsiteltävinä muutoksenhaun johdosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme