Mainos
Mainos

KTM: Sähkönsiirto erillisiin yhtiöihin

Kauppa- ja teollisuusministeriö haluaa energiayhtiöiden irrottavan sähkönsiirron erilliseen yhtiöön. KTM haluaa tiukennuksia sähkömarkkinalakiin.

Kauppa- ja teollisuusministeriön tärkein tavoite on, että energiayhtiöt pistäisivät sähkön siirtoon liittyvät toiminnot erilliseen yhtiöön. Tämän toivotaan tekevän hinnoittelusta entistä läpinäkyvämpää ja helpottavan valvontaa. Eriyttäminen olisi tehtävä, kun jakeluverkon kautta siirtyvä energiamäärä ylittää tietyn tason. KTM:n mukaan yhtiöittämisvelvoite koskisi noin puolta jakelua harjoittavista yhtiöstä. Jakeluverkoissa siirtyvästä energiasta se kattaisi noin 90 prosenttia. Erityisesti kunnalliset energiayhtiöt ovat aiemmin vastustaneet toimintojen eriyttämistä. Myös ammattiliitoissa on ollut vastustajia. Ne ovat pelänneet työpaikkojen vähentämistä. KTM lähetti lakiin ehdotetut muutokset lausuntokierrokselle perjantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot