Mainos
Mainos

KTM: Sähkönsiirto erillisiin yhtiöihin

Kauppa- ja teollisuusministeriö haluaa energiayhtiöiden irrottavan sähkönsiirron erilliseen yhtiöön. KTM haluaa tiukennuksia sähkömarkkinalakiin.

Kauppa- ja teollisuusministeriön tärkein tavoite on, että energiayhtiöt pistäisivät sähkön siirtoon liittyvät toiminnot erilliseen yhtiöön. Tämän toivotaan tekevän hinnoittelusta entistä läpinäkyvämpää ja helpottavan valvontaa. Eriyttäminen olisi tehtävä, kun jakeluverkon kautta siirtyvä energiamäärä ylittää tietyn tason. KTM:n mukaan yhtiöittämisvelvoite koskisi noin puolta jakelua harjoittavista yhtiöstä. Jakeluverkoissa siirtyvästä energiasta se kattaisi noin 90 prosenttia. Erityisesti kunnalliset energiayhtiöt ovat aiemmin vastustaneet toimintojen eriyttämistä. Myös ammattiliitoissa on ollut vastustajia. Ne ovat pelänneet työpaikkojen vähentämistä. KTM lähetti lakiin ehdotetut muutokset lausuntokierrokselle perjantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme