Mainos

KTM tukee Kokkolan tuulivoimalaitoksia

Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi energiatuesta 35 prosentin tuen Pohjolan Voiman PVO-Innopower Oy:lle Kokkolan sataman tuulivoimaloiden rakentamiseen.

Kokkolaan on tarkoitus rakentaa kaksi 1 MW voimalaa, jotka ovat suomalaisen WinWind Oy:n valmistamia. Voimalat sisältävät KTM:n mukaan monessa mielessä uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka parantavat ja maksimoivat voimaloiden käytettävyyttä ja tuotannon tehokkuutta. Hankkeessa toteutuvat sekä uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähköntuotannon että suomalaisen uuden teknologian ja laitevalmistuksen edistäminen, ministeriö perustelee.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen mukaan hanke on esimerkki siitä, miten yhteiskunnan tutkimus- ja kehityspanoksin voidaan edetä uusille aloille ja siellä vakavasti otettavaksi toimijaksi.

Päätös on jatkoa kauppa- ja teollisuusministeriön määrätietoiselle panostamiselle niin tuulivoimaan kuin muuhunkin uusiutuvaan energiaan. Tuulivoima on ollut ja on edelleenkin, suhteessa sen energiantuotantoon, tuetuin energiamuoto Suomessa. Verotukien ja investointitukien yhteisvaikutus on ollut keskimäärin noin 40 prosenttia tuulivoiman tuotantokustannuksista.

Uusiutuvan energian käytön, energiansäästön sekä enertutkimuksen edistäminen on olennainen osa ilmastostrategiaa. Kauppa- ja teollisuusministeriön myöntämä energiatuki on strategiassa yksi keskeisimmistä toimenpiteistä hiilidioksidipäästöjen alentamiseksi.

Tuella pyritään vaikuttamaan uusiutuvien energialähteiden käytön lisääntymiseen, uuden energiateknologian käyttöönoton edistämiseen sekä energian tuotannon ja käytön ympäristöhaittojen vähentämiseen.

Vuonna 2001 energiatukea on myönnetty noin 116 miljoonaa markkaa ja ensi vuonna tukisumma on korotettu noin 150 miljoonaan markkaan.

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot