Mainos
Mainos

Kuinka kuralla Suomen talous on? – IMF antaa arvionsa tänään

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF julkistaa tänään arvionsa Suomen talouden tilasta.

Suomessa vieraileva valuuttarahaston valtuuskunnan johtaja esittelee Suomen taloutta koskevan arvion Helsingissä.

IMF on aiemmin varoitellut Suomen kilpailukyvyn rapautumisesta, työttömyyden kasvusta ja julkisen sektorin alijäämästä. 

Danske Bank pääekonomisti Pasi Kuoppamäki uskoo, että lista jatkuu tänään samankaltaisena.

– Uskoisin että IMF:n näkemys Suomen taloustilanteesta ja lähivuosien talousnäkymistä on suhteellisen heikko. He ovat aikaisemminkin viitanneet siihen, että Suomella on merkittäviä rakenteellisia ongelmia ja myöskin suhdanneluonteinen talous on heikossa kunnossa. Uskoisin, että he näkevät meidän tilanteen edelleen hauraana. Sieltä tulee varmaan hallitukselle merkittävä lista toimenpide-ehdotuksia.

Kuoppamäki ennustaa, että hallituksen kaavailemat rakenneuudistukset saavat kansainväliseltä valuuttarahastolta kiitosta mutta moitteitakin on tulossa.

–  IMF on aiemmin sanonut, että esimerkiksi tutkimus- ja kehitystoimintaan kannattaa panostaa jatkossakin ja nyt nämä hallituksen leikkaukset esimerkiksi tällä puolella saattavat olla sellaisia, mitä IMF saattaa kritisoida.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot