Mainos
Mainos

Kullan hinta nousussa

Maailman osakemarkkinoiden takaiskut ja Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin asemaa koskeva epävarmuus nostivat kullan hintaa maanantaina. Unssi kultaa noteerattiin aamupäivällä Lontoossa 292,10 dollariin eli 2 dollaria yli perjantain iltapäivän lukeman.

Mitsuin analyytikko Andy Smith korosti rahoitusmarkkinoiden epävakauden tukevan juuri nyt kullan hintakehitystä. Normaalioloissa monikaan sijoittaja ei hänen mukaansa kuitenkaan kultaan satsaisi, koska siitä ei ole odotettavissa kovinkaan hyviä tuottoja.

-Mutta jos suursijoittaja Warren Buffet pitää 9 miljardin dollarin käteisvaroja, niin ei mikään estä kultaa kallistumasta, Smith arveli.

Välittäjäliike GNI korosti raportissaan, että kullan hintakehitystä luonnehtivat ristikkäiset paineet. Rahoitusmarkkinoiden epävakauden keskellä sijoittajat hakevat turvaa kullan kaltaisista vakaista kohteista, mutta toisaalta riskit maailmanlaajuisesta taantumasta saattavat verottaa rajusti kullan kysyntää.
(STT-AFX-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme