Mainos
Mainos

Kulta halvimmillaan 19 vuoteen

Venäjän synkkä taloustilanne painoi perjantaina kullan hintaa rajusti alaspäin. Lontoossa kullan päiväkurssi laski alimmalle tasolle 19 vuoteen, 273,40 dollariin unssilta.

Markkinoilla pelättiin, että Venäjän keskuspankin on pakko ryhtyä myymään mittavia kultavarantojaan saadakseen kipeästi kaivattuja ulkomaan valuuttoja.

Uutistoimisto AFX:n haastattelemien välittäjien mukaan keskuspankki on jo tehnyt vaihtosopimuksia, joissa se sitoutuu ostamaan myymänsä kullan myöhemmin takaisin. Keskuspankin reserveissä oli kesäkuun lopussa 525 tonnia kultaa.

Investointipankki Morgan Grenfellin jalometallianalyytikon Alan Williamsonin mukaan ei kuitenkaan ole kovin todennäköistä, että Venäjä ryhtyy laajamittaiseen kullan myyntiin. Sen sijaan maan viranomaiset saattavat edelleen käyttää kultavaroja lainojen vakuuksina, mikä synkentäisi tunnelmia markkinoilla.

Venäjän sekasorto on ajanut useiden suurten kullantuottajamaiden valuutat alamäkeen. Tässä tilanteessa etenkin Australia, Kanada ja Etelä-Afrikka ovat myyneet suuria määriä kultaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme