Mainos
Mainos

Kuluttaja-asiamies avustaa sähkön siirtohinnan oikeuskäsittelyssä

Kuluttaja-asiamies on päättänyt ryhtyä avustamaan yhtä energiayhtiö Fortumin asiakasta oikeuskäsittelyssä, joka koskee sähkön siirrosta perittyä ylihintaa. Asian taustalla on Energiamarkkinaviraston kaksi vuotta sitten antama päätös, jonka mukaan Tuusulanjärven Energia Oy oli vuonna 1999 perinyt kohtuuttoman suurta sähkön siirtohintaa.

Tuusulanjärven Energia on sittemmin fuusioitunut Fortum Sähkönsiirto Oy:hyn. Korkein hallinto-oikeus vahvisti viime joulukuussa Energiamarkkinaviraston päätöksen. Näiden päätösten perusteella Fortum ei kuitenkaan ole velvollinen palauttamaan asiakkailleen ylihintaa.

Jos kuluttaja-asiamies voittaa riidan oikeudessa, kuluttaja-asiamies voi neuvotella Fortumin kanssa palautuksista tuhansille muille samassa asemassa oleville asiakkaille. Energiamarkkinavirasto on velvoittanut myös monia muita sähköyhtiöitä kohtuullistamaan jatkossa sähkön siirrosta perimäänsä hintaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme