Mainos
Mainos

Kuluttaja-asiamies: HPY:n annista poisjääneille korvausta

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Helsingin Puhelimen osakeannista on jäänyt perusteetta pois ihmisiä, joille täytyisi maksaa asianmukainen korvaus. Helsingin Sanomien mukaan kuluttaja-asiamies suosittelee HPY:tä maksamaan annista poisjääneille vähintään 300 markan korvauksen eli saman summan, minkä merkintäoikeuksien myynnistä HPY:lle olisi saanut.

Ne 7 000 varaustodistusten haltijaa, joiden puhelinliittymä ei ole käytössä, eivät ole myöskään voineet merkitä osakkeita alennushintaan. Kuluttaja-asiamiehen mukaan HPY on vastuussa myös siitä, että osa jäsenistä ei ole saanut lipukettaan postissa.

Helsingin Sanomien mukaan kuluttaja-asiamies olisi lähettänyt asiasta viime viikolla HPY:lle kirjeen. HPY on puolestaan ilmoittanut, ettei se näe tarvetta muuttaa lain mukaan toteutettua antia.

Kuluttaja-asiamies on halunnut puuttua asiaan sen jälkeen, kun valituksia annista on alkanut sadella. Helsingin Puhelimen osakeannissa voi vielä perjantaina tehdä merkintöjä. Jäsenalennuksella osakkeita voi merkitä ensi torstaihin saakka.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme