Mainos
Mainos

Kuluttaja-asiamies suitsii autovuokraamon markkinointia

Kuluttaja-asiamies korostaa, että kuluttajansuojalain mukaan markkinoinnista on käytävä selvästi ilmi sen kaupallinen tarkoitus.

Kuluttaja-asiamies on puuttunut Rental Erikoisautovuokraamon osakkeiden markkinointiin kuluttajille. Kuluttaja-asiamies on kieltänyt Rentmarilta kuluttajien kutsumisen osakkeiden markkinointitilaisuuteen, ellei yhtiö ilmoita selkeästi, että kyseessä on osakkeiden esittely- ja myyntitilaisuus.

Kieltoa tehostamaan on asetettu 100 000 euron uhkasakko.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Rentmar on kutsunut kuluttajia osakkeiden markkinointitilaisuuteen ilman, että heille on kerrottu selkeästi tilaisuuden tarkoitus. Heille ei myöskään ole annettu riittäviä tietoja osakkeista eikä peruuttamisoikeutta.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Rentmar on järjestänyt erilaisissa tilaisuuksissa ja kauppakeskuksissa arpajaisia, joiden voittona on ollut koeajo Rental Erikoisautovuokraamon ajoneuvolla. Voittoa lunastamaan tulleille kuluttajille on alettu ilman ennakkovaroitusta esitellä autovuokraamon osakkeita ja houkuteltu tekemään saman tien ostopäätös. Osakkeita on voinut hankkia 9 kappaleen erissä 4500 euron yhteishintaan.

Kuluttaja-asiamies korostaa, että kuluttajansuojalain mukaan markkinoinnista on käytävä selvästi ilmi sen kaupallinen tarkoitus. Lisäksi markkinoinnissa on kerrottava kuluttajan taloudellisen turvallisuuden kannalta tarpeelliset tiedot. Kuluttajalla on oltava mahdollisuus tutustua osakkeita ja yritystä koskevaan aineistoon rauhassa ilman epäasiallista vaikuttamista.

Kuluttaja-asiamies hakee markkinaoikeudelta myös kieltoa, jossa Rentmaria kielletään tarjoamasta autovuokraamon osakkeita ilman, että ostajalle annetaan vähintään 10 päivää aikaa peruuttaa kauppa sopimuksen allekirjoittamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme