Mainos
Mainos

Kuluttajahintojen nousu hidastui

Kuluttajahintojen nousu hidastui helmikuussa mm. elintarvikkeiden halpenemisen seurauksena.

Vaatekaupassa

Kuluttajahintojen nousu hidastui helmikuussa 1,8 prosenttiin. Tammikuussa se oli 2,3 prosenttia. Inflaation hidastuminen johtui suurimmaksi osaksi elintarvikkeiden halpenemisesta helmikuussa ja polttonesteiden kallistumisesta vertailuajankohtana eli viime vuoden helmikuussa.

Elintarvikkeiden, ennen kaikkea vihannesten, lihan ja hedelmien kallistuminen nosti kuluttajahintoja edelleen eniten, 0,9 prosenttiyksikköä. Kulttuuri- ja vapaa-ajan tavaroiden ja palveluiden hintojen nousu vaikutti inflaatioon 0,4 prosenttiyksikköä. Vuokrien korotukset samoin kuin terveydenhoidon kallistuminen nostivat hintatasoa viime vuoden helmikuusta 0,2 prosenttiyksikköä. Korkojen lasku ja polttonesteiden halpeneminen viime vuodesta sen sijaan hillitsivät inflaatiota.

Tammikuusta helmikuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,2 prosenttia, mikä johtui suurimmaksi osaksi vuokrankorotuksista sekä vaatteiden ja valmismatkojen kallistumisesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme