Mainos
Mainos

Kuluttajahintojen nousu kiihtynyt

Kuluttajahinnat ovat nousseet vuodessa 1,7 prosenttia. Hintojen nousu on hieman kiihtynyt, sillä vuosimuutos oli syyskuussa 1,6 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Eniten kallistui ravinto, jonka hinta nousi vuodessa 3,6 prosenttia. Hinnannoususta yli puolet johtui kahvin ja neljäsosa hedelmien kallistumisesta. Myös asumisen kustannukset nousivat. Asunto, lämpö ja valo kallistuivat 2,9 prosenttia. Ennen kaikkea asuntojen hinnat, mutta myös vuokrat, omistusasuntojen hoitokustannukset ja sähkön hinta nousivat.

Myös alkoholijuomat, savukkeet, käytetyt henkilöautot, jäsenmaksut sekä valmismatkat ovat kallistuneet. Kahvin, banaanin, kiivin ja sipulin hinnat ovat nousseet vuodessa eniten. Sen sijaan tietokonepelien, porkkanoiden, katkarapujen ja tuoreen kalan hinnat ovat laskeneet. Myös bensiini on edelleen halventunut.

EU-maiden hitain inflaatio oli syyskuussa Irlannissa, 0,6 prosenttia. Suomen 1,6 prosentin inflaatio oli hieman alle EU:n keskiarvon, joka oli 1,8 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme