Mainos
Mainos

Kuluttajakeskus selvitti: Täällä pääset edullisimmin rinteeseen

Euroopan halvimmat laskettelukeskukset ovat Itä-Euroopassa. Edullisimmin rinteeseen pääsee esimerkiksi Tshekissä, Slovakiassa ja Bulgariassa,. Aasiaa selviää Euroopan kuluttajakeskusten vertailusta.

Halvimmillaan aikuisten päivälippu maksoi vertailussa 4 euroa. Eniten päivälipusta sai maksaa Sveitsin Matterhornissa, 62 euroa.

Hintaeroja selittävät keskusten tarjoamat rinnekilometrit ja palvelut. Kun neljällä eurolla saa Latviassa käyttöönsä 250 metriä rinnettä, Alppien kalleimpien suurkeskusten rinteitä saa lasketella satoja kilometrejä.

Itä-Eurooppa on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen mukaan nousussa.

– Esimerkiksi Sloveniassa pitäisi olla hyviä keskuksia. Venäjällä olympialaisten tulo on pannut paljon fokusta hiihtämiseen ja lasketteluun,toiminnanjohtaja Anne Larilahti sanoo.

Euroopan hiihtokeskusyhdistysten vertailujen mukaan halvimmat liput ovat Tshekissä, Sloveniassa ja Saksassa.

Kuluttajakeskusten vertailu ei ole täysin kattava, sillä esimerkiksi Ranskasta mukana oli vain kolme laskettelukeskusta. Kaikkiaan tiedot kerättiin 199 keskuksesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme