Mainos
Mainos

Kuluttajaliitto: Eurolle pitkä kaksoishinnoittelujakso

Suomen Kuluttajaliitto ry vaatii pitkää kaksoishinnoittelujaksoa, jos Suomi liittyy Emuun ja siirtyy käyttämään euroa rahanaan. Kaksoishinnoittelussa sekä euro että Suomen markka ovat rinnakkaisina maksuvälineinä.

-Uusien hintojen oppiminen ja hintatason mieltäminen uudessa valuutassa vaatii aikaa, kuluttajaliiton ylimääräinen liittokokous totesi tänään Helsingissä. Kuluttajaliitto katsoo, että kaksoishinnoittelua varten täytyy säätää laki. Lailla varmistettaisiin, että kaksoishinnoittelun pituudeksi tulisi ainakin puoli vuotta. Sen lisäksi kaupat voisivat halutessaan jatkaa kaksoishinnoittelua pitempäänkin.

-Kaksoishinnoittelu vähentää epävarmuutta, lisää hintatietoisuutta, turvaa hintavakautta sekä suojaa kuluttajia mahdolliselta vilpilliseltä menettelyltä, kuluttajaliitto toteaa. Liiton mukaan hintojen lisäksi myös palkat, eläkkeet ja sosiaalietuudet tulisi merkitä rinnakkain markkoina ja euroina. Siten kuluttaja voisi helpommin hahmottaa uuden rahan arvon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme