Mainos
Mainos

Kuluttajaliitto suomii erikoisliikkeiden hintamerkintöjä

Esimerkiksi kirjakaupoissa ja kosmetiikkamyymälöissä hintojen merkitseminen on usein hyvin puutteellista. Hyvän arvosanan Kuluttajaliitolta saavat tavaratalot ja lahjatavaraliikkeet.

Erikoisliikkeiden hintamerkinnöissä on Kuluttajaliiton mukaan usein puutteita.

Liiton hintamerkintäseurannan mukaan esimerkiksi luontaistuote-, kosmetiikka- ja kirjakauppojen näyteikkunoista hinnat puuttuvat usein joko kokonaan tai ovat hyvin puutteellisesti merkittyjä.

Tavarataloissa ja niiden yhteydessä olevissa myyntipisteissä hinnat ovat pääosin hyvin esillä. Hyvän arvosanan liitolta saavat myös lahjatavaraliikkeet.

Käytetyn tavaran ja antiikkiliikkeiden ikkunoista hintamerkinnät puuttuivat seurannassa lähes kokonaan. Palveluissa hintamerkinnät olivat puutteellisia esimerkiksi autokorjaamoissa, katsastuskonttoreissa ja terveydenhoitoalan yrityksissä.

Hintamerkintäasetuksen mukaan kuluttajille on ilmoitettava näyteikkunassa olevien myytäväksi tarkoitettujen tavaroiden myynti- ja yksikköhinta.

Kuluttajaliitto perääkin hintojen merkitsemistä valvovilta lääninhallituksilta ripeitä toimia asetuksen valvonnan tehostamiseksi. Liitto seurasi hintojen merkitsemistä liikkeiden näyteikkunoissa eri puolilla Suomea huhti- ja toukokuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme