Mainos
Mainos

Kuluttajat edelleen luottavaisia

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan suomalaisten luottamus talouden kehitykseen on kansainvälisesti vertailtuna vahvaa.

Kuluttajien luottamus talouden kehitykseen on lähellä pitkän aikavälin keskiarvoaan ja kansainvälisesti vertailtuna vahvaa. Suomalaiset kuluttajat arvioivat myös oman taloutensa kehittyneen viime vuonna hieman suotuisammin kuin kahtena edellisenä vuotena, Tilastokeskuksen tänään julkistamasta kuluttajabarometristä selviää.

Valtaosa maakunnista arvioi taloutensa parantuneen selvästi, kärjessä Keski-Suomi saldoluvulla 11. Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kanta-Hämeen kuluttajat sen sijaan arvioivat taloutensa olevan jotakuinkin vuoden takaisella tasolla.

Kuluttajat arvioivat, että kotitalouksien talouskehitys nopeutuu tänä vuonna. Poikkeuksena on Kainuu, jossa talouskehityksen odotetaan edellisvuodesta jopa hieman hidastuvan. Barometriä varten haastateltiin loka-joulukuussa noin 4 500 suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot