Mainos
Mainos

Kuluttajat luottavat talouskehitykseen

Kuluttajien luottamus talouteen on edelleen vahva. Tosin auton ja asunnon ostoaikeet ovat vähentyneet alkuvuodesta.

Kuluttajat uskovat edelleen talouden myönteiseen kehitykseen. Kuluttajien luottamusindikaattori oli heinäkuussa 14,5 eli vähän korkeampi kuin kesäkuussa, mutta alempi kuin vuosi sitten vastaavana aikana .

Erot johtuivat lähes yksinomaan siitä, että kuluttajien näkemykset kestotavaroiden ostamisen kannattavuudesta muuttuivat. Tilastokeskuksen mukaan kestotavaroiden ostamista piti heinäkuussa edullisena 46 prosenttia kuluttajista.

Auto ja asunto putosivat ostoslistalta

Harvempi suomalainen harkitsee tällä hetkellä auton tai asunnon ostoa kun vuosi sitten. Auton ostoa puolen vuoden sisällä suunnittelevien kotitalouksien osuus laski heinäkuussa 7 prosenttiin, kun vastaava osuus alkuvuonna oli yli 10 prosenttia. Myös asunnon ostamista seuraavan vuoden aikana harkitsi aiempaa harvempi, 4 prosenttia kotitalouksista.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1 622 Suomessa asuvaa henkilöä 3.-19. heinäkuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme