Mainos
Mainos

Kuluttajat: Ulkomaisten tuotteiden hinta-laatu hyvä

Tutkimuksen mukaan 62 prosenttia kuluttajista pitää ulkomaisia tuotteita edullisina laatuun nähden, kun vain 15 prosenttia liittää saman ominaisuuden suomalaisiin tuotteisiin.

Suomalaiset kuluttajat pitävät ulkomaisia tuotteita hinta-laatusuhteeltaan kilpailukyisempinä kuin suomalaisia. Suomalaisen työn liiton Taloustutkimuksella teettämän laatututkimuksen mukaan 62 prosenttia kuluttajista pitää ulkomaisia tuotteita edullisina laatuun nähden, kun vain 15 prosenttia liittää saman ominaisuuden suomalaisiin tuotteisiin.

Kuva suomalaisten tuotteiden laadusta on kuitenkin monissa muissa suhteissa erinomainen. 29 prosenttia suomalaisista uskoo kotimaisten tuotteiden ja 23 prosenttia kotimaisten palveluiden laadun kohonneen. Huippua ovat kotimaiset vaatteet, jalkineet, elintarvikkeet ja päivittäistavarakaupan palvelut.

Yrityksistä 60 prosenttia pitää laatua tärkeimpänä menestystekijänään. Laatutyökalujen käyttö on kuitenkin vähentynyt yrityksissä vuoden 2000 tasosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme